Ми проповідуємо Христа розп'ятого (1Кор.1:23)

А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир,
Його ж ранами нас уздоровлено! Усі ми блудили, немов ті овечки, розпорошились кожен на власну дорогу,
і на Нього Господь поклав гріх усіх нас! 
(Ісаї 53:5,6)

Ukrainian English Russian

Календар подій

Літургійні читання: Богоявлення

Четвер, 19 Січень 2017, 10:00 - 12:00

Літургійні читання: Богоявлення

Богоявлення:

Західний календар (Служебник УЛЦ):

Іс. 49:1-7;

Рим. 3:23-31;

Мт. 3:13-17.

Старий Заповіт:

Книга пророка Ісаї 49:1-7:

Raffaello-Ritratto-del-profeta-Isaia1 Почуйте Мене, острови, і народи здалека, вважайте: Господь із утроби покликав Мене, Моє Ймення згадав з нутра неньки Моєї. 2 І Мої уста вчинив Він, як той гострий меч, заховав Мене в тіні Своєї руки, і Мене вчинив за добірну стрілу, в Своїм сагайдаці заховав Він Мене. 3 І до Мене прорік: Ти раб Мій, Ізраїлю, Яким Я прославлюсь! 4 І Я відповів: Надаремно трудивсь Я, на порожнечу й марноту зужив Свою силу: Справді ж з Господом право Моє, і нагорода Моя з Моїм Богом. 5 Тепер же промовив Господь, що Мене вформував Собі від живота за раба, щоб навернути Собі Якова, і щоб Ізраїль для Нього був зібраний. І був Я шанований в очах Господніх, а Мій Бог стався міццю Моєю. 6 І Він сказав: Того мало, щоб був Ти Мені за раба, щоб відновити племена Якова, щоб вернути врятованих Ізраїля, але Я вчиню Тебе світлом народів, щоб був Ти спасінням Моїм аж до краю землі! 7 Так говорить Господь, Відкупитель Ізраїлів, Святий його, до погордженого на душі, до обридженого від людей, до раба тих володарів: Побачать царі, і князі повстають, і поклоняться ради Господа, що вірний, ради Святого Ізраїлевого, що вибрав Тебе. (Переклад І.Огієнка)

Послання Апостола Павла до Римлян 3:23-31:

St. Paul-Pompeo Giralamo Batoni 1708-1787-323 бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави, 24 але дарма виправдуються Його благодаттю, через відкуплення, що в Ісусі Христі, 25 що Його Бог дав у жертву примирення в крові Його через віру, щоб виявити Свою правду через відпущення давніше вчинених гріхів, 26 за довготерпіння Божого, щоб виявити Свою правду за теперішнього часу, щоб бути Йому праведним, і виправдувати того, хто вірує в Ісуса. 27 Тож де похвальба? Виключена. Яким законом? Законом діл? Ні, але законом віри. 28 Отож, ми визнаємо, що людина виправдується вірою, без діл Закону. 29 Хіба ж Бог тільки для юдеїв, а не й для поган? Так, і для поган, 30 бо є один тільки Бог, що виправдає обрізання з віри й необрізання через віру. 31 Тож чи не нищимо ми Закона вірою? Зовсім ні, але зміцнюємо Закона. (Переклад І.Огієнка).

Євангеліє від Матвія 3:13-17:

13 Тоді прибуває Ісус із Галілеї понад Йордан до Івана, щоб христитись від нього. 14 Але перешкоджав він Йому й говорив: Я повинен христитись від Тебе, і чи Тобі йти до мене? 15 А Ісус відповів і сказав йому: Допусти це тепер, бо так годиться нам виповнити усю правду [праведність]. Тоді допустив він Його. 16 І охристившись Ісус, зараз вийшов із води. І ось небо розкрилось, і побачив Іван Духа Божого, що спускався, як голуб, і сходив на Нього. 17 І ось голос почувся із неба: Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав! (Переклад І.Огієнка).

 

Східний календар (Служебник УЛЦ):

Филим. (ціле),

Мт. 3:13-17.

Послання Св. Ап. Павла до Филимона:

Onesimus and Philemon-21 Павло, в'язень Христа Ісуса, та брат Тимофій, улюбленому Филимонові й співробітникові нашому, 2 і сестрі любій Апфії, і співвойовникові нашому Архипові, і Церкві домашній твоїй: 3 благодать вам і мир від Бога Отця нашого й Господа Ісуса Христа! 4 Я завсіди дякую Богові моєму, коли тебе згадую в молитвах своїх. 5 Бо я чув про любов твою й віру, яку маєш до Господа Ісуса, і до всіх святих, 6 щоб спільність віри твоєї діяльна була в пізнанні всякого добра, що в нас для Христа. 7 Бо ми маємо радість велику й потіху в любові твоїй, серця бо святих заспокоїв ти, брате. 8 Через це, хоч я маю велику відвагу в Христі подавати накази тобі про потрібне, 9 але більше з любови благаю я, як Павло, старий, тепер же ще й в'язень Христа Ісуса. 10 Благаю тебе про сина свого, про Онисима, що його породив я в кайданах своїх. 11 Колись то для тебе він був непотрібний, тепер же для тебе й для мене він дуже потрібний. 12 Тобі я вертаю його, того, хто є неначе серце моє. 13 Я хотів був тримати його при собі, щоб він замість тебе мені послужив у кайданах за Євангелію, 14 та без волі твоєї нічого робити не хотів я, щоб твій добрий учинок не був ніби вимушений, але добровільний. 15 Бо може для того він був розлучився на час, щоб навіки прийняв ти його, 16 і вже не як раба, але вище від раба, як брата улюбленого, особливо для мене, а тим більше для тебе, і за тілом, і в Господі. 17 Отож, коли маєш за друга мене, то прийми його, як мене. 18 Коли ж він чим скривдив тебе або винен тобі, полічи це мені. 19 Я, Павло, написав це рукою своєю: Я віддам, щоб тобі не казати, що ти навіть самого себе мені винен. 20 Так, брате, нехай я одержу те, що від тебе прохаю в Господі. Заспокой моє серце в Христі! 21 Пересвідчений я про слухняність твою, і тобі написав оце, відаючи, що ти зробиш і більше, ніж я говорю. 22 А разом мені приготуй і помешкання, бо надіюся я, що за ваші молитви я буду дарований вам. 23 Вітає тебе Епафрас, мій співв'язень у Христі Ісусі, 24 Марко, Аристарх, Димас, Лука, мої співробітники. 25 Благодать Господа Ісуса Христа з вашим духом! Амінь. (Переклад І.Огієнка).

Hryschennia Isusa-Andrea del VerrocchioЄвангеліє від Матвія 3:13-17:

13 Тоді прибуває Ісус із Галілеї понад Йордан до Івана, щоб христитись від нього.

14 Але перешкоджав він Йому й говорив: Я повинен христитись від Тебе, і чи Тобі йти до мене?

15 А Ісус відповів і сказав йому: Допусти це тепер, бо так годиться нам виповнити усю правду [праведність]. Тоді допустив він Його.

16 І охристившись Ісус, зараз вийшов із води. І ось небо розкрилось, і побачив Іван Духа Божого, що спускався, як голуб, і сходив на Нього. 17 І ось голос почувся із неба: Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав! (Переклад І.Огієнка).

Назад

Календар

СвятийДухХрест2

Молитви

Duerer-Prayer2

 

Аудіо проповіді

st peter preaching in the presence of st mark big

Аудіо музика

Gaudenzio Ferrari 002

Час Реформації

ЧАС РЕФОРМАЦІЇ - заставка

Українське лютеранство

Blog-V-Gorpynchuka

Блог п. Т.Коковського

Blog-Tarasa-Kokovskogo

Віттенберзький соловей

Wittenberg-Nightingale

Семінарія Св.Софії

УЛБ-222