Ми проповідуємо Христа розп'ятого (1Кор.1:23)

А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир,
Його ж ранами нас уздоровлено! Усі ми блудили, немов ті овечки, розпорошились кожен на власну дорогу,
і на Нього Господь поклав гріх усіх нас! 
(Ісаї 53:5,6)

Ukrainian English Russian

Календар подій

Молитви каяття (під час Великого посту та в інші пори року)

Від Четвер, 09 Березень 2017 -  6:00
До П’ятниця, 31 Березень 2017 - 10:00

Молитви каяття (під час Великого посту та в інші пори року)

Grace1918photographEnstrom 

Eric Enstrom (1875-1968). Благодать (фото, 1918).

Великий Піст... Час сповіді і каяття...

У цей час Чотиридесятниці просимо молитовно Бога, аби наше каяття і всіх людей було щирим і нелицемірним, щоб кожен, хто готується до сповіді, не лукавив перед всевидячим та всезнаючим Богом, щоб ті, котрі ще не каялись, таки покаялись, щоб щиро розкаяні принесли гідний плід каяття - злодії перестали красти і повернули вкрадене; обмовці і пліткарі визнали, що обмовляли і ширили плітки; перелюбники, що зраджували подружню обітницю чи жили без шлюбу; п'яниці і забіяки, що не дбали про своїх домашніх і кривдили їх; вбивці, що винні у великому злочині і повинні понести заслужену кару; хабарники, що зловживали своїм службовим становищем; лихословники, що ганьбилися, вживаючи сороміцькі та брудні слова і лайку; щоб кожен мав правдивий жаль за скоєні гріхи і не зневажав святі рани і кров Спасителя, який помер за нас і наші провини.

Jean Béraud After the Misdeed 

Жан Беро́ (18481849-1935). Після вчинення гріха.

МОЛИТВИ КАЯТТЯ

***

Отче Небесний, Я згрішив проти Тебе і не гідний більше називатися Твоєю дитиною. Мені особливо шкода за (назвати гріх, який найбільше турбує саме зараз). Зі Свого великого милосердя Ти віддав у жертву Свого Однородженого Сина, щоб очистити мене від моїх провин. Заради Нього, Господи, милостивий будь до мене, грішного, і в радості Твого Святого Духа дай мені служити Тобі до кінця моїх днів. Амінь.

 

Antonio de Pereda - San Guillermo de Aquitania-1400

Antonio de Pereda (1611-1678). Покаяння Святого Guillermo з Aquitania.

***

Господи, Ісусе Христе, з великої ласки Твоєї помилуй нас, що впали в тяжкі провини. З безмежного Твого милосердя очисти беззаконня наші, бо згрішили ми, Господи, перед Тобою, що один знаєш видиме і потаємне людського серця і єдиний маєш право відпускати гріхи. Серце чисте створивши нам, Боже, і духом могутнім укріпивши, радість спасіння нам показавши, – не відкинь нас від Свого лиця, а помилуй, як Благий і Чоловіколюбець, і аж до останнього нашого подиху дозволь нам славити і величати Ім’я Твоє. Бо Ти милосердям і чоловіколюбством Сина Твого Однородженого благословенний єси, разом із Пресвятим і животворящим Твоїм Духом Святим тепер і повсякчас і повіки віків. Амінь.

 

Vignon Peter repenting-1000

Клод Виньон (фр. Claude Vignon; 1593-1670). Рокаяння Святого Петра.

***

Всемогутній Боже, милостивий Отче! Я – нікчемна і грішна людина, припадаю до Тебе і визнаю перед Тобою всі свої гріхи і провини, що їх я поповнив своїми ділами, словами і думками. Ними я Тебе прогнівив, а через це заслужив собі дочасну і вічну кару. Всією своєю душею я каюся у скоєному. До Тебе, Боже мій, я приходжу зі своїми душевними тягарями і благаю Тебе: заради невимовних мук, страждань і смерті Твого улюбленого Сина, а Господа нашого Ісуса Христа, та з превеликого милосердя до усього людського роду, милостивий будь до мене, грішного, прости мені всі мої провини, зніми з мене кайдани гріха і ласкаво обдаруй мене силою Духа Святого, щоб я направився і відтепер Тобі одному служи і віддавав гідну честь і хвалу Тобі з Твоїм Однородженим Сином і Святим Духом нині і повіки віків. Амінь.

Джерело: Блоґ пастора Тараса Коковського, 21.03.2017

Titian - Penitent St Mary Magdalene - WGA22833

Тіціа́н Вече́лліо (1488/1490-1576). Покаяння Марії Магдалини.

Назад

Календар

СвятийДухХрест2

Молитви

Duerer-Prayer2

 

Аудіо проповіді

st peter preaching in the presence of st mark big

Аудіо музика

Gaudenzio Ferrari 002

Час Реформації

ЧАС РЕФОРМАЦІЇ - заставка

Українське лютеранство

Blog-V-Gorpynchuka

Блог п. Т.Коковського

Blog-Tarasa-Kokovskogo

Віттенберзький соловей

Wittenberg-Nightingale

Семінарія Св.Софії

УЛБ-222